Nyheter på svenska

Saudiarabien griper den politiska motståndare Sheikh Safar al-Hawali

Den saudiska regeringen ska tydligen ha arresterat Sheikh Safar al-Hawali, hans tre söner och hans bror bara några dagar efter att det läckt ut vissa delar ur hans nya bok “Al-Muslimoon wa al-Hadaara al-Gharbiyya” (Muslimerna och den västerländska civilisationen) som består av över 3 000 sidor och som ännu inte har släppts. I boken ska han bland annat ha kritiserat den saudiska regeringens politik och de stora förändringarna som sker i landet just nu. Det verkar dock som att den saudiska regeringen varken har bekräftat eller dementerat uppgifterna.

Safar al-Hawali var väldigt känd runt 90-talet där han och bland annat Salman al-‘Ouda blev kända för sina “revolutionära” och “rebelliska” ideologier och fängslades under en längre tid av den saudiska regeringen. Detta var innan al-‘Ouda förändrades och blev mildare

Manen har kritiserat i sin bok bland annat all pengar som gavs till Trump under hans senaste resa och kriget mot Yemen

اظهر المزيد

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

إغلاق
%d مدونون معجبون بهذه: